Actuele Informatie
 Prettige Paasvakantie!
Maatregelen Corona


De lessen starten ten vroegste op 20 april.

Er zullen dit schooljaar geen klasexamens, en geen openbare examens zijn.
Iedereen krijgt een permanente jaarevaluatie.

De reis naar Polen (Wroclaw) gaat niet door.

Afgelasting Bajantjs Monschau. Vanwege de nieuwe maatregelen rond corona in Vlaanderen mag een meerdaagse reis in schoolverband niet georganiseerd worden, en gaat ons accordeonweekend niet door.


Vanwege organisatorische problemen zijn er deze zomer geen tuinconcerten 'Muziek in den hof'.
Ook MMM zal dit jaar niet doorgaan.

 Toonmomenten - Klasconcerten

Traditiegetrouw zijn er diverse toonmomenten tijdens het schooljaar, en sinds enkele jaren gebeuren die ook in vaste periodes. Het zijn momenten die de studenten kunnen gebruiken om publiek te oefenen, en er misschien dankbaar gebruik van maken. Echter vaak is het belangrijk goed te timen met je individuele voorbereiding en een datum als doel te stellen.

Toonmoment (3): dinsdag 26 mei (onder voorbehoud) (SJB-College, examinandi), zaterdag 6 juni (onder voorbehoud) en woensdagnamiddag 17 juni (onder voorbehoud). Deze data worden door de corona maatregelen waarschijnlijk nog aangepast.


Accordeonliteratuur & Eindwerken/Scripties

Al enkele decennia verzamel ik (aangekocht overheen heel de wereld) naslagwerken over het accordeon. Het gaat dus niet over partituren, alhoewel sommige boeken er heel wat bevatten. Deze accordeonliteratuur bevat een hoeveelheid aan informatie over het accordeon: geschiedkundig, instrumentaal technisch,  instrumentaal muzikaal, poëzie, romans, veel foto's, partituren, liederen, ... Vanaf dit schooljaar stel ik mijn bibliotheek open voor alle studenten van de accordeonklas. De boeken zijn ter inzage tijdens de accordeonlessen op dinsdag en op woensdag. Vele boeken zijn weliswaar in een andere taal geschreven (Duits, Engels, Frans en Italiaans).
En niet alleen deze naslagwerken, maar ook tal van eindwerken/scripties, vooral van studenten in men klas aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen, zijn beschikbaar. Een hoeveelheid aan onderwerpen komt hier aan bod, en kan een interessante bron van (extra) informatie zijn.
Je kan een boek, of scriptie ontlenen, waarvan ik een nota neem, zodat we weten waar welk boek zit, en na enkele weken breng je dit terug binnen. Net zoals in een bibliotheek. Ik hoop jullie op deze manier extra te kunnen informeren. Een volledige lijst ligt in de klas ter inzage.