Actuele InformatieWij wensen jullie allemaal een gelukkig, en een gezond nieuw jaar!Volgend Online Klasconcert: zaterdag 13 februari om 10u.Concertreis Bajantjs
Ten gevolge van de laatste richtlijnen in verband met de coronamaatregelen is het verboden schoolreizen te organiseren tot en met de paasvakantie. We moeten dan ook met veel spijt nog een jaar extra wachten om weer een reis te plannen voor de Bajantjs in het voorjaar.


 


 

 Accordeonliteratuur & Eindwerken/Scripties

Al enkele decennia verzamel ik (aangekocht overheen heel de wereld) naslagwerken over het accordeon. Het gaat dus niet over partituren, alhoewel sommige boeken er heel wat bevatten. Deze accordeonliteratuur bevat een hoeveelheid aan informatie over het accordeon: geschiedkundig, instrumentaal technisch,  instrumentaal muzikaal, poëzie, romans, veel foto's, partituren, liederen, ... Vanaf dit schooljaar stel ik mijn bibliotheek open voor alle studenten van de accordeonklas. De boeken zijn ter inzage tijdens de accordeonlessen op dinsdag en op woensdag. Vele boeken zijn weliswaar in een andere taal geschreven (Duits, Engels, Frans en Italiaans).

En niet alleen deze naslagwerken, maar ook tal van eindwerken/scripties, vooral van studenten in men klas aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen, zijn beschikbaar. Een hoeveelheid aan onderwerpen komt hier aan bod, en kan een interessante bron van (extra) informatie zijn.

Je kan een boek, of scriptie ontlenen, waarvan ik een nota neem, zodat we weten waar welk boek zit, en na enkele weken breng je dit terug binnen. Net zoals in een bibliotheek. Ik hoop jullie op deze manier extra te kunnen informeren. Een volledige lijst ligt in de klas ter inzage.