dé Bajantjs


Bajantjs - Jeugdensemble van de accordeonklas.

Wekelijkse repetitie: dinsdag van 18.30u tot 19.30u, klas 29B.

Meebrengen: muziekstaander / Bajantjskaft
Programma Repetities September - Oktober - ... (wordt bij aangevuld)
     - 2020
     - Aves
     - Lockdown Waltz
     - Time - Interception
     - Donna's Reel
Tot nader order zijn alle vormen van groepslessen NIET toegelaten.Concertreis Bajantjs

Ten gevolge van de laatste richtlijnen in verband met de coronamaatregelen is het verboden schoolreizen te organiseren tot en met de paasvakantie. We moeten dan ook met veel spijt nog een jaar extra wachten om weer een reis te plannen voor de Bajantjs in het voorjaar.

25 april of 9 mei       Evaluatieconcert VLAMO (plaats nog te bepalen)

1 mei 2021     EMJ 2021 - Pelt

Vorige week zondag had ik ons ingeschreven voor de volgende editie EMJ 2021. Echter dit weekend heb ik onze inschrijving geannuleerd. Dit omdat deze week bekendgemaakt is dat de editie van 2021, zowel vocaal als instrumentaal, online zal doorgaan. Ik begrijp volkomen waarom de organisatie deze beslissing dient te nemen. Echter strookt dit voor mij niet in het idee waarom ik wil deelnemen, en de hele aanloop er naartoe, en het hele spanningsveld er rondom wil beleven met jullie. Die ervaring is online helaas niet te evenaren. Heel spijtig, maar heel wat organisaties van festivals, concours en andere evenementen zijn genoodzaakt noodoplossingen te zoeken, zolang we in deze coronatijden leven.


Op zondag 25 oktober heb ik onze inschrijving doorgestuurd naar het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Pelt. Afgelopen jaar (2020) is de vocale editie niet kunnen doorgaan, waardoor er in 2021 zowel de vocale als de instrumentale editie zal plaats vinden. Hopelijk zal plaats vinden! Welke dag wij zullen optreden, wordt pas binnen enkele maanden kenbaar gemaakt. In het verleden hebben we 2x een succesvolle deelname kunnen bekronen: in 2009 met een 1ste prijs cum laude, en in 2015 met een 1ste prijs summa cum laude. Het programma dat we zullen uitvoeren zal zijn: El grillo è bon cantore (J. Desprez), Kindersymfonie (E. Angerer), Dodekaphobie (E. Sebastian), Psalm (Motion Trio) en HGK-Tango (H.G. Kölz). Van al deze werken moet ik nog al de bewerkingen maken, en deze zullen de volgende weken één voor één te voorschijn komen.

29 mei 2021               Eindejaarsconcert Ecocentrum De Goren (Mol-Rauw)